Nykomlingen seriestartar på kunglig mark – sänds i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I kväll inleds SVT:s storsatsning på den svenska basketligan när nykomlingen Djurgården tar emot Jämtlands Basket i en match som är av historisk prägel.

– Jag tror det är över 30 år sedan en match spelades här, säger Charles Barton, tränare i Djurgården.

Med 24-0 i matcher i basketettan är Djurgården nykomling i den högsta ligan, SBL, och premiärmatchen mot Jämtland Basket sänds i SVT Play i kväll med start klockan 19.00.

Matchen kommer att spelas i anrika Kungliga Tennishallen i Stockholm, där idrottsikoner som Björn Borg och Ingo Johansson har verkat. Men det var längesedan det spelades basket där.

– Jag tror det är 30 år sedan men jag vet inte när det var. Men det är ligapremiär, klubbens första match i högsta serien. Det kommer bli en enorm grej, säger Barton.

Enligt Lars Nordmalm, VD i Basketligan mellan 1994-2001 spelades den senaste matchen i Kungliga Tennishallen för 25 år sedan, även då en seriepremiär.

Det här är den första i raden av många matcher som SVT kommer att sända från SBL den här säsongen. Mer information om det hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.