Kyrie Irving och Kevin Durant. Foto: TT Nyhetsbyrån

Officiellt: Stjärnduon till Brooklyn

Uppdaterad
Publicerad

Brooklyn Nets rustar för att utmana om NBA-titeln kommande säsong. Nu står det klart att storspelarna Kevin Durant och Kyrie Irving ansluter till laget.

NBA-stjärnan Kevin Durant, 30, har tidigare gått ut på Instagram och meddelat att han ska lämna Golden State och skriva på för Brooklyn. Nu har det blivit officiellt.

Klubben meddelar att man har värvat Durant, tvåfaldig NBA-mästare med Golden State, i utbyte mot D'Angelo Russell, Shabazz Napier, Trevon Graham och ett draftval i förstarundan 2020.

”Han har redan bevisat att han är en mästare och en av de bästa spelarna genom tiderna”, säger Brooklyns tränare Kenny Atkinson i ett uttalande på klubbens Twitterkonto.

När Durant kan komma tillbaka till planen är i skrivande stund oklart. I den femte finalmatchen mot Toronto i maj slet han av ena hälsenan och riskerar att vara borta hela kommande säsong.

Under söndagen blev det även klart att Kyrie Irving, 27, ansluter till Brooklyn. Även Irving har mästarmeriter då han vann NBA-titeln med Cleveland 2016. Han har utsetts till en del av all star-laget vid sex tillfällen.

Irving har de två senaste säsongerna spelat i Boston.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.