Phoenix rutinerade stjärna Chris Paul avgjorde matchen. Foto: Bildbyrån

Phoenix serieledare – efter coachutmaning och sent avgörande

Uppdaterad
Publicerad

Med halvminuten kvar fick Denver möjligheten att kvittera genom två straffkast.

Då utmanade Phoenixtränaren domarnas bedömning.

Och istället kunde Chris Paul göra Phoenix till serieledare med ett sent avgörande.

Det blev en spännande avslutning i Denver inatt.

Med 31,8 sekunder kvar och två poängs ledning för bortalaget Phoenix hade comebackkungarna Denver en möjlighet att ta sig tillbaka på nytt genom två straffkast.

Straffkast blev uppkast

Men Phoenix-tränaren Monty Williams utmanade foul-beslutet och tvingade domarna att ta en ny titt på sekvensen.

På reprisen visade det sig att det Phoenix-spelaren Mikal Bridges lyckats glida förbi Denvers Gary Harris utan att röra honom och istället för dubbla straffkast blev det nya beslutet ett uppkast.

Chris Paul avgjorde

Coachduellen skulle bli än mer fruktgivande då Phoenix vann uppkastet och gick till anfall där Chris Paul avgjorde med 7,4 sekunder kvar.

Denver fick ett sista avslut, men Jamal Murrays trepoängsförsök misslyckades och 106–103 skrev sig som slutresultat till Phoenix favör.

I de glödheta Suns, som nu går upp som serieledare i den västra konferensen efter fem segrar och en förlust, var DeAndre Ayton (11 returer) och Devin Booker poängbäst med 22 poäng var. Matchavgöraren Chris Paul stannade på 21 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.