Elena Popkey Foto: Bildbyrån

Piskat att vinna – då vann Östersund med utklassningssiffror

Uppdaterad
Publicerad

Vinna eller försvinna.

Då spelade Östersund ut Norrköping och sätter liv i matchserien.

Matchen slutade med klara 90-65 till Östersund.

Efter två imponerande semifinalsvinster på hemmaplan hade Norrköping chansen att avancera till SM-final under fredagskvällen. Men ödesmatchen tvingades att skjutas upp till 20.30, när domarna inte kunde genomföra sin ursprungliga resplan på grund av vädret.

Hemmalaget Östersund stod med ryggen mot väggen och var piskat att vinna för att hålla säsongen vid liv. Jämtlänningarna inledde också starkast och första perioden slutade 26-22. Men Östersund var inte nöjda där utan fortsatte att trycka på och kunde gå till halvtidsvila med en 14-poängsledning (52-38).

Lagkaptenen Popkey klev fram när det gällde

Tredje perioden blev allt jämnare där hemmalaget vann med 16-15. När Hesa Fredrik ljöd vann jämtlänningarna med utklassningssiffrorna 90-65 och Östersund håller liv i matchserien.

Norrköpingsstjärnan Taylor Murray, som fick göra precis vad hon ville under tisdagens match i Norrköping, plockades bort helt av hemmalagets försvar. Men Östersunds stora profil och lagkapten Elena Popkey, som lägger basketskorna på hyllan, stod för en viktig insats och gjorde hela 21 poäng för sitt Östersund.

Nu har laget chansen att utjämna matchserien på söndag när man återigen spelar på hemmaplan, för att tvinga fram en femte och avgörande match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.