Silvana Imam har gjort Sveriges officiella EM-låt inför sommarens mästerskap. Spelarna Frida Eldebrink och Kalis Loyd medverkar i videon till ”Känslan”. Foto: TT

Rapartisten Silvana Imam gör EM-låt: ”En stor ära för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige får en officiell EM-låt inför sommarens basketmästerskap.

Rapartisten Silvana Imam gör låten ”Känslan”, som i ett pressmeddelande beskrivs som ”medryckande”.

I musikvideon medverkar spelarna Frida Eldebrink och Kalis Loyd.

”Sjukt fet upplevelse”, säger Kalis Loyd.

Sverige säkrade sin plats i basket-EM i november och 17-27 juni avgörs mästerskapet. Som extra stöd släpper Sverige nu en officiell EM-låt som beskrivs som ”lekfull, medryckande, pang på och magisk som den bästa av basketmatcher”.

Det är rapartisten Silvana Imam, som själv har spelat basket i stockholmsklubben Järfälla, som har gjort låten ”Känslan”, som släpps den 14 juni.

Imam är officiell ambassadör för svensk basket.

”Känslan när du har målet i sikte, inte känner hur trött kroppen är och du vet bara en sak; vinst. Du kämpar ända in i slutet. Det är en stor ära för mig att göra den svenska basket EM-låten, den kom direkt från mitt flickrum i Jakan, från tidiga AND1-mixtapes till landslagsmatcher i Globen och från mitt hjärta”, säger Imam i ett pressmeddelande.

I tillhörande musikvideo medverkar även spelarna Frida Eldebrink och Kalis Loyd.

”Känslan” är inte den enda låten kopplat till sport som Silvana Imam släpper under 2021. Sedan tidigare har hon gjort den officiella svenska OS-låten ”Vinner med hjärtat” som släpps den 2 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.