Foto: TT

Regerande mästaren gick på knock direkt

Uppdaterad
Publicerad

Milwaukee Bucks lär bli att räkna med även denna NBA-säsong.

Det regerande mästarlaget vann basketpremiären mot ett annat förväntat topplag, Brooklyn Nets, med 127–104.

I västra USA förlorade det stjärntäta Los Angeles Lakers – trots en stark kväll av Lebron James – mot Golden State Warriors.

Det var en fin kväll från början till slut för Milwaukee. Inför matchen hölls det en mästarceremoni för laget och när matchen väl var igång fanns det inte mycket att klaga på.

Brooklyn tog visserligen ledningen i matchens första anfall men efter det var det Milwaukees match.

Milwaukee hade en tolvpoängsledning efter första perioden och vann till slut med 127–104. Den stora härföraren var i vanlig ordning storstjärnan Giannis Antetokounmpo som blev poängbäst med 32 poäng och 14 returer.

– Vi är en del av historien men nu är det gjort. Vi måste fokusera på att skapa goda vanor, röra oss framåt och spela bra basket, säger Antetokounmpo till NBA:s hemsida.

Brooklyn spelade utan sin Kyrie Irving, som inte får spela av klubben efter att ha vaccinerat sig. I New York är det krav på att spelare ska vara vaccinerade. Därför har klubben beslutat att inte låta honom spela eller träna alls tills han är vaccinerad.

Nattens andra match spelades i Kalifornien mellan Los Angeles Lakers och Golden State Warriors. Superstjärnan Lebron James hade en individuellt fin kväll med 34 poäng och elva returer.

För laget gick det sämre. Golden State tog hem mötet med 121–114 där Stephen Curry blev poängbäst med 21 poäng.

MER BASKET: NBA-stjärnans svar till Zlatan: ”Det handlar om mänskliga rättigheter” (13 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.