Det var ovanligt lågt intresse för den första NBA-finalen. Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

Rekordlågt tv-intresse för NBA-finalen

Uppdaterad
Publicerad

När läktarna gapar tomma är det lätt att tro att tv-sofforna ska fyllas till brädden. Men ser man till NBA-finalen har den effekten av coronarestriktionerna uteblivit. Den första finalmatchen i den nordamerikanska basketligan, mellan Los Angeles Lakers och Miami Heat, innebar i stället rekordlåga tv-siffror.

Trots stjärnor som LeBron James och Anthony Davis, och trots att båda lagen har stora följarskaror, nådde sändande bolaget ABC bara ut till 7,41 miljoner tittare i match 1, ett nytt bottenrekord. Den tidigare lägstasiffran var 8,06 miljoner tittare, för match 3 i finalserien 2003 mellan New Jersey Nets och San Antonio Spurs.

Det minskade tv-intresset har märkts också på andra idrotter i Nordamerika. Bland annat var det 60 procent färre tittare som såg finalserien i ishockeyns Stanley Cup-slutspel jämfört med förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer