Jonas Jerebko och hans Golden State fick stopp på Denver. Foto: Bildbyrån

Rekordnotering när Jerebko och Golden State tog ny seger

Femte raka segern och nya poäng – Jonas Jerebko och Golden State går som tåget i NBA.

Dessutom slog laget till med nytt rekord i segern mot Denver med 142-111.

Båda lagen inledde offensivt och den första perioden bjöd på stor poängfest. Denver stoppade i 38 poäng men Golden State var snäppet värre med 51 – nytt rekord för flest antal poäng i den första perioden i NBA.

Grunden till Golden States seger lades dock i den andra perioden där en tiopoängsledning blev till ledning med 20 inför de två sista perioderna. Hemmalaget kontrollerade sedan tillställningen, behöll avståndet och kunde till slut dra ifrån ytterligare.

Svenske Jonas Jerebko svarade för sju poäng och två assist och plockade tre returer på 18 minuters speltid. Matchens första poäng gjorde han 36 sekunder in i den andra perioden när han sänkte en trea. Totalt drog laget i hela 21 trepoängare i segermatchen.

– De satte grymt många skott, för att vara ärlig, säger Denvers Nikola Jokic enligt AP.

– De spelade riktigt bra basket på en hög nivå.

Golden State vann till slut med 142-111 – lagets femte raka seger. Stephen Curry och Klay Thompson blev poängbäst med 31 medan Kevin Durant noterades för 27 poäng.