Russell Westbrook stod för en rekordartad triple double i natt. Foto: TT

Russell Westbrooks historiska bedrift i natt

Uppdaterad
Publicerad

Oklahoma City Thunders Russell Westbrook stod för en enastående prestation i natt när han gjorde en triple-double, innehållande 20 poäng, 21 assist och tog 20 returer. Han är den andre spelaren i historien att klara av bedriften med en triple-double innehållande 20-20-20.

Oklahoma City Thunders stjärnguard Russell Westbrook stod i natt för en mäktig prestation när hans Oklahoma City Thunders besegrade LeBron James-löst Los Angeles Lakers med 119-103.

Westbrook gjorde 20 poäng, 21 assist och tog 20 returer. De sista två returerna tog han efter att först vägrat ha blivit utbytt med 1.04 kvar och tagit en offensiv retur efter ett missat straffkast av lagkamraten Steven Adams. När han sedan tog en defensiv retur i anfallet efter var saken klar.

Efter matchen dedikerade Westbrook segern, och bedriften, till den nyligen avlidne rapparen Nipsey Hussle.

– Jag är tacksam för matchen och bedriften, men det här var inte för mig. Det för Nipsey. Jag är tacksam bara för att gå ut på planen och tävla på den högsta nivån, tacksam över mina lagkamrater och tacksam och ödmjuk över att bara få gå ut och hålla på med sporten som jag älskar, säger han till TNT.

Westbrook är blott den andre spelaren i historien som klarat av bedriften att göra en triple double innehållande 20-20-20. Den förste var Wilt Chamberlain som stod för 22 poäng, 25 returer och 21 assist, 1968.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.