Brooklyn Pannell var matchens stjärna Foto: Bildbyrån

Mark vann efter rysare mot jumbon Visby

Uppdaterad
Publicerad

Mark Basket kliver upp på femte plats i SBL dam, efter att ha besegrat tabelljumbon Visby med 81–70.

Storstjärnan Brooklyn Pannell blev matchhjälte med sina 31 poäng.

Efter tolv omgångar i SBL låg Visby Ladies sist – utan att ha tagit en enda poäng. Dessutom var poängskillnaden en bra bit över 300 minuspoäng. Något behövde ske för att klättra i tabellen.

Då plockade lagledningen in importerna Kristina Arsenic, från Serbien, och amerikanskan Geralynn Leaupepe.

Det resulterade in säsongens första seger, senast mot Högsbo. När man reste till Mark för möte med tabellsexan blev det en rysare.

Efter respektive period skiljde det som mest två poäng. Men i slutet lyckades hemmalaget Mark dra ifrån och vinna med elva poäng.

Det kan man tacka storstjärnan Brooklyn Pannell för. Nyckelspelaren som snittar över 17 poäng per match gjorde hela 31 poäng och såg till att gå på helg med sitt lag som ny femma i SBL – och med fyra raka segrar i bagaget.

MATCHFAKTA

Mark-Visby 81-70

(22–20, 20–22, 18–17, 21–11)

Mark: Brooklyn Pannell 31, Lindsey Vanallen 15, Evelyn Ovner 12, Brianna Herlihy 10, Bridget Herlihy 8, Jonna Almqvist 5.

Visby: Ester Olsson 16, Kristina Arsenic 14, Julia Nygård 14, Geralynn Leaupepe 13, N'dea Flye 11, Helin Agnig 2.                       

Publik: 154.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.