Se succétränarens raseriutbrott: ”Konstigt om jag inte reagerat”

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds tränare Alva Stark gjorde ett livligt försök att väcka liv i sina spelare i den avgörande semifinalmatchen mot Norrköping.

– Oftast håller jag en god ton, men med tanke på hur matchen såg ut så hade det varit konstigt om jag inte hade reagerat, säger Alva Stark till SVT Sport.

Norrköping tog till slut den sista finalplatsen i damerans basketliga efter att Jaelyn Brown bjöd på stor show när nykomligen Östersund besegrades med 103-75 i den femte och avgörande semifinalmatchen.

Under en timeout där Norrköping skaffat sig en stor ledning tappade Alva Stark, den yngsta huvudtränaren i ligan, humöret och gav sina spelare en klassisk hårtork.

– Det var mycket känslor, jag försökte nå fram med att vi inte skulle ge upp. Oftast håller jag en god ton, men med tanke på hur matchen såg ut så hade det varit konstigt om jag inte hade reagerat. Jag visade att jag bryr mig och det hade varit ett svek mot tjejerna om jag inte coachade in i det sista, säger Alva Stark till SVT Sport.

Se raseriutbrottet i spelaren

”Familjär grupp”

Även efter matchen var det känslosamt i Östersundslägret.

– Vi är en mycket familjär grupp och i omklädningsrummet efteråt grät vi när det kom över oss att det var sista matchen för både Elena Popkey och Danielle Elvbo. Dessutom var det så klart skittråkigt att åka ut i en avgörande semifinal.

Nykomligen Östersund har dock gjort en stark säsong menar Stark.

– Att komma topp fyra visar att vi åstadkommit något stort och att det här bara är början.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.