Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Seger för Fryshuset i avskedsföreställningen – efter 84 (!) raka förluster

Uppdaterad
Publicerad

Inte en seger på drygt två år och 84 raka förluster. Då kom den äntligen – vinsten. Fryshuset besegrade Södertälje med 84–79 i en match som också blev klubbens avsked från Basketligan.

Fryshuset, som varit en del av SBL sedan 2020, meddelade tidigare i våras att man väljer att kliva av basketens högstaliga. Man fick alltså avsluta med en seger.

När det skulle avgöras kastade Södertälje in juniorerna för att spara nyckelspelarna inför slutspelet.

”Ville inte ta några risker”

– Med de förutsättningarna vi hade, efter den här säsongen med så mycket skador och så många spelare ut och in, ville vi inte ta några risker nu. Vi tog oss till slutspel och vi har flera spelare med småskador, säger säger SBBK-kaptenen Martin Pahlmblad, en av dem som blev kvar på bänken, till Länstidningen i Södertälje.

Det har skrivits i sociala medier om att ni ville sluta åtta, vad säger du om det?

– Vem är bäst då, Borås eller Jämtland? Borås slutar ju etta i ligan. Antingen är det fem timmar buss till Borås, eller så är det flyg till Jämtland. Det är två matcher på bortaplan direkt och det är ju pest eller kolera för oss, säger Pahlmblad, vars Södertälje får möta Borås i slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.