Foto: TT

Lakers avgjorde – med två sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers vann andra raka semifinalmatchen efter en dramatisk avslutning.

Med två sekunder kvar avgjorde Anthony Davis med en trea som gav 105-103 mot Denver.

– Att sätta ett sådant skott är rena drömmen, säger Davis.

Den andra semifinalen mellan Los Angeles och Denver bjöd på stor dramatisk. Lakers låg under med ett poäng när bara två sekunder återstod av matchen.

Då fick laget ett inkast från baslinjen som skulle visa sig bli matchavgörande. Bollen hamnade hos Anthony Davis som, relativt ostört, fick skjuta utanför trepoängslinjen. Matchklockan ljöd när bollen var i luften och strax därefter trillade den ner i korgen, en så kallad buzzer beater.

Trepoängaren betydde 105-103 till Lakers.

Skrek ”Kobe”

– Att sätta ett sådant skott är rena drömmen. Jag har aldrig satt ett matchavgörande skott på det där sättet, det är stort, säger Davis.

Innan matchhjälten blev omfamnad av sina lagkamrater skrek han ”Kobe”.

– Att göra något sådant här, och med tröjorna vi bär i kväll, det gör det ännu mer speciellt, säger han.

De senaste matcherna har Lakers spelat i Black Mamba-tröjor för att hedra Lakersikonen Kobe Bryant som gick bort i en helikopterkrasch i början på året.  

Nattens seger innebär att Lakers har 2-0 i matcher i semifinalserien i bäst av sju. Nästa match spelas natten mot onsdag, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.