Jesper Sundberg och Elin Eldebrink. Foto: Bildbyrån

Södertälje Basket byter tränare: ”Stor utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje Basket gör förändringar på tränarsidan.

Herrlagets assisterande tränare Sergi Brugue tar över som huvudtränare för damlaget istället för Jesper Sundberg.

– Vi känner att det behövs en annan typ av ledarskap, säger klubbdirektören Johan Strömwall till klubbens hemsida.

Storförlust i seriefinalen mot Luleå. Nu agerar Södertälje Basket. SBL-klubben har valt att göra förändringar i ledarstaben inför fortsättningen av säsongen.

Huvudtränaren Jesper Sundberg har ”erbjudits andra uppdrag inom klubben”, medan herrlagets tidigare assisterande tränare Sergi Brugue tar över huvudansvaret för damlaget.

– Denna förändring är en kombination av flera orsaker, inte bara att resultaten i matcherna mot Luleå inte blivit vad vi önskade. Vi känner att det behövs en lite annan typ av ledarskap i nuläget och då det inte är många matcher kvar till slutspel, så ville vi inte vänta och se, säger klubbdirektören Johan Strömwall till klubbens hemsida.

”En stor utmaning”

Södertälje ligger på andra plats i tabellen efter fjorton spelade matcher.

– Detta är en stor utmaning! Jag är lojal mot SBBK och kommer att göra mitt allra bästa i det nya uppdraget, säger Sergi Brugue.

MER BASKET: ”Ingen kommer att slå LeBrons rekord på 100 år” (8 februari 2023)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.