Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Norrköpings tränare Mikko Riipinen. Foto: Bildbyrån

Norrköpings tunga svit: ”Orutinen lyser igenom”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping har haft en tuff säsongsinledning. Norrköping hade inför mötet med regerande mästarna Södertälje fem raka förluster. Södertälje lyckades hålla Norrköping till 62 poäng för matchen och stod också som vinnare på slutsignalen.
– Jag tycker vi får öppna skott på de vi vill ska ha det men orutinen lyser igenom, säger Norrköpings tränaren, Mikko Riipinen, till SVT Sport.

Sex raka torsk. Det är Norrköpings facit efter kvällens hemmamatch mot Södertälje. Hemmalaget mäktade endast 25 poäng under andra halvlek och med en total skottstatistik på 27% blir det svårt att vinna basketmatcher. Det är en ordentlig kräftgång för mästarlaget från 2018 och en gemensam nämnare är att Norrköping ofta inleder matcherna bra för att sedan tappa spelet totalt, så även ikväll.

Mikko Riipinen, Norrköpings tränare, menar att ombyggnaden i Dolphins och en uttalad satsning på unga spelare har varit av betydelse under inledningen av säsongen.

– Jag tycker vi får öppna skott på de vi vill ska ha det men orutinen lyser igenom, säger Norrköpings tränaren, Mikko Riipinen, till SVT Sport.

1 av 23 från trepoäng

Dolphins hade ledningen under större delen av första halvlek och ledde som mest med sju poäng. Men i takt med att Norrköpings anfall blev allt mer ineffektivt och att Södertälje fick upp farten så tog bortalaget över i den andra halvleken. Utöver en total skottstatistik på 27% så hade Norrköping chockerande 1 av 23 lyckade trepoängsförsök.

– För att vända en sådan här trend måste vi kunna hålla oss till matchplanen matchen igenom. Sen måste vi hitta någon spelare som kan sätta tuffa skott i slutet av matcherna, någon som vi kan vända oss till, säger Mikko Riipinen till SVT Sport.

Södertälje hade ett spritt poängplockande men forwarden Anton Gaddefors, som startade på bänken, blev med sina 14 poäng poängbäst bland gästerna. Och bänkpoängen blev viktiga för Södertälje där ickestartande spelare stod för 29 poäng totalt, att jämföra med 8 i Norrköping.

I en kraftigt haltande tabell går Södertälje i och med segern klivet förbi Jämtland i tabellen upp på en femteplats men med tre färre matcher färre spelade en serieledande BC Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer