Södertälje slog Norrköping i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje Kings gick vinnande ur toppmötet borta mot Norrköping Dolphins i basketligan med 77–72.

– Det är en stor vinst för oss, säger Södertäljes lagkapten Martin Pahlmblad till SVT Sport.

I en välspelad och jämn seriefinal var det Södertälje som befäste sin serieledning genom att befästa sin ledning i matchen i den andra perioden. Efter 19–19 vid första pausen hade gästerna jobbat sig upp till en ledning med nio pinnar i paus.

Toni Bizaca och Auston Barnes blev gemensamt bästa poängplockare i bortalaget med 16 poäng var medan Adam Ramstedt regerade under korgarna med nio returer.

Bäste poängplockare i matchen var dock Dolphins veteranfyrtorn Joakim Kjellbom med 17.

– Det är en stor vinst för oss, det var väldigt viktigt att försöka fixa hemmaplansfördel i slutspelet och hålla förstapositionen. Det är en stor vinst, svårt att spela här, säger Södertäljes lagkapten Martin Pahlmblad till SVT Sport.

– Det är trist, vi gör lite mentala misstag och vi måste spela lite bättre för att slå Södertälje. Men det hänger lite på vårat spel också, kan vi fixa till det så kan vi slå dem i resterande två matcher, säger Norrköpings lagkapten Joakim Kjellbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.