Foto: Björn Becksmo, SVT Sport

Södertälje tippas ta fjärde raka

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarna Södertälje Kings får de flesta guldtipsen. Sex av elva ligacoacher tror att Södertäljes basketherrar får lyfta SM-bucklan även den här säsongen. Slår tipsen in tar klubben hem guldet för fjärde året i rad.

Kings coach Vedran Bosnic väljer att ligga lågt. Han säger att det finns många bra lag i ligan i år och att konkurrensen kommer bli riktigt tuff.

– Visst har vi en bra chans att ta hem mästerskapet igen, men just nu är Luleå och Borås på pappret de bästa lagen. Vi ska fortsätta jobba på att utveckla våra spelare, spela ihop laget och så hoppas vi att vi går hela vägen, säger han på dagens basketupptaktsträff i Stockholm.

Basketligan herr

Näst flest guldtips får BC Luleå. Även Borås Basket nämns i förhandssnacket.

– Jag tror vi har möjlighet att ta hem det i år. Vi har en bra grund att stå på och jag tror vi kan ta ett steg till och vara ännu bättre än vi var ifjol. Vi tar guld i jämn konkurrens, så kan man väl säga, säger Luleås coach Peter Öqvist.

– Vi vill självklart spela bra basket, göra bra resultat i FIBA Europe Cup och tävla om att vinna SM-guldet, säger Borås tränare Pat Ryan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basketligan herr

Mer i ämnet