Foto: Bildbyrån

Solna Vikings drar sig ur högsta ligan

Uppdaterad
Publicerad

Solna Vikings har under de senaste två åren kantats av ekonomiska problem. Nu tar klubben till drastiska beslut för att vända det ekonomiska läget på sikt.

Solna Vikings drar sig ur basketligan. Klubben har under de senaste åren haft ekonomiska problem och försökt vänta den negativa trenden. Efter ett gemensamt beslut av klubbens styrelse väljer nu Solna Vikings att dra sig ur basketligan herr i förhoppning om att klubbens ekonomi ska komma på fötter igen och i takt med det även ta sig tillbaka till högsta ligan.

– Det är ett tungt, men viktigt beslut. Det gör att vi kan skydda den stora och viktiga verksamhet som vi har i klubben. Det stora engagemang som så många visat för klubben den senaste tiden gör att vi har god förhoppning om att snart vara tillbaka i toppen, där vi hör hemma, säger klubbens ordförande John Carlander på Solna Vikings hemsida.

Klubben avser istället att spela med sitt A-lag i basketettan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.