Portland Trail Blazers vann rysaren mot Denver Nuggets. Foto: Bildbyrån/TT

Maratonmatch i NBA avgjordes i fjärde (!) övertidsperioden

Uppdaterad
Publicerad

Portland Trail Blazers har kopplat greppet i NBA-slutspelskvartsfinalen mot Denver Nuggets och har 2-1 i matcher efter seger med 140-137.

Men det krävdes fyra förlängningsperioder för att skilja lagen åt – den tangerat längsta slutspelsmatchen någonsin.

Det stod 102-102 efter ordinarie speltid i den tredje kvartsfinalen mellan Portland Trail Blazers och Denver Nuggets.

Sedan pågick matchen ytterligare – i hela fyra förlängningsperioder. Det är den längsta matchen i NBA-slutspelet på 66 år. Det har bara hänt en gång tidigare i historien att en slutspelsmatch i ligan spelas så länge – Boston Celtics mot Syracuse Nationals 1953.

Avgjorde i fjärde

I de tre första övertidsperioderna följdes Portland och Denver åt. 109-109 efter den första, 118-118 efter den andra och 129-129 efter den tredje.

Sedan tog hemmalaget Portland hem det. Nuggets ledde med 136-135 med 27,6 sekunder kvar innan Rodney Hood drog till med en trea och skickade upp Portland i ledning. Nuggets reducerade till 138-137, men med två 2,8 sekunder kvar satte sedan Seth Curry spiken i kstan med två straffkast till slutresultat 140-137.

– Vi kämpade och kämpade. Det är allt man kan begära. Men det var en sanslös basketmatch mellan två riktigt bra lag, säger Denver Nuggets tränare Michael Malone till nyhetsbyrån AP.

Därmed leder Portland matchserien med 2-1 i bäst av sju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.