Stökiga flygresan stoppade inte Nässjö – vann stort mot Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Nässjö fick en krånglig resa upp till bortamötet med Umeå i herrarnas basketliga. På grund av ovädret i norra Sverige kunde planet inte landa i Umeå. Då fick smålänningarna istället flyga till Luleå – och sedan åka buss i 27 mil. Men resvägen påverkade inte spelarna – Nässjö vann komfortabelt med 91-78.

– Vi kämpade för att komma hit och vi fick kämpa under matchen, säger Dartaye Ruffin till SVT Sport.

Förutom att resan blev besvärligare än planerat är Nässjö, tillsammans med Umeå, de hittills enda SBL-klubbarna som drabbats av konstaterad corona-smitta. Att få ihop lagen har därför varit en stor utmaning.

– Tufft såklart, vi satt i karantän i lite över två veckor och saknade 14 spelare och ledare och kunde inte bedriva någon verksahmet. Men vi kom tillbaka för en vecka sedan och fick en bra genomkörare. Spelarna är inte hundra, men vi visade senast mot Köping att vi hade energi i benen, säger Joakim Källman, huvudtränare i Nässjö, till SVT Sport före uppkast.

Och även i kvällens match var det Nässjö som var piggast. Efter en jämn första period, 25-23 till gästernas fördel, drog Nässjö ifrån. Som mest var ledningen uppe i 13 poäng och Umeå lyckades aldrig komma ikapp.

Poängbäst var Nässjös Dartaye Ruffin med 21 poäng.

– Det var en bra match, vi kämpade för att komma hit och vi fick kämpa under matchen, säger han till SVT Sport.

Nässjö har nu två segrar av två möjliga. Umeå däremot har två raka förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.