Från vänster: NBA-stjärnorna LeBron James och Giannis Antetokounmpo. Foto: Bildbyrån

Storstjärnans hyllning: ”LeBron är en utomjording”

Uppdaterad
Publicerad

I natt möts ligans två bästa lag i NBA.

Inför mötet så hyllar storstjärnan Giannis Antetokounmpo, 25, sin förebild LeBron James, 34.

– Han är annorlunda än alla andra. Han är en utomjording, säger greken.

Ettan i östra konferensen, Milwaukee Bucks, får besök av ettan i väst, Los Angeles Lakers. Båda har gått som ångvältar den här säsongen med 24 segrar på 28 matcher.

Inför nattens toppmöte hyllar fjolårets mest värdefulle spelare, Giannis Antetokounmpo, den evigt unge LeBron James, basketens fixstjärna nummer ett.

– Ett av mina mål är att kunna spela på högsta nivå de närmaste tio åren, precis som LeBron. Han fyller 35 den här månaden och att han ändå rör sig som han gör, spelar som han gör, så smart... det är helt vansinnigt, säger ”The Greek Freak”, och fortsätter:

– Men han är LeBron James och då förväntar man sig det av honom. Han är annorlunda än alla andra. Han är en utomjording.

”Ett riktigt test för oss”

Antetokounmpo gör sin sjunde säsong i ligan och fortsätter att förbättra sina statistikkolumner. Han snittar just nu karriärbästa 31,7 poäng per match och 12,8 returer.

James, som gör sin 17:e NBA-säsong, har inte saktat ner nämnvärt han heller. Bland annat snittar han just nu karriärbästa 10,6 assist samt 6,2 trepoängare per match.

Mycket återstår av säsongen, men Lakers och Bucks får i natt chansen till en tung prestigeseger innan nyåret.

– Lakers är ett av de bästa lagen i ligan och kommer att bli ett riktigt test för oss, säger Antetokounmpo.

ARKIV: Här skadar sig basketsstjärnan LeBron James (26 december 2018)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.