Stort firande i Kanada efter NBA-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Efter Toronto Raptors historiska NBA-titel blev det ett rejält firande i Kanada. Det är första gången som Kanadas enda NBA-lag vinner titeln. Och det märktes när det inte bara firades i Toronto, utan i hela Kanada flyttades firandet ut på gatorna.

Det har varit stort intresse för NBA-finalen i Kanada. I match fem, när Toronto kunde säkra klubbens första titel, tittade hela 13,4 miljoner av Kanadas 37 miljoner invånare på Sportsnet och Citytv.

Och inatt när titeln blev klar så festade kanadensarna rejält, trots vardagsnatten, på gator och torg runt om i landet. I TSN:s sändning visades hur folkmassor som följde matchen i bland annat Toronto, Montreal och Halifax. Och enligt TSN ska stora folkmassor ha samlats på 59 olika platser i landet för att se matchen tillsammans på storbildsskärm.

Se matchbilder i Sportnytt:

En av kanadensarna som firade efter matchen var den världskände rapparen Drake, som är född i Toronto.

– Vi gjorde det här genom kärlek. Med vilja fick vi det här att hända, säger han till AP.

Till och med i Montreal, som vanligtvis är en rival till Toronto, så stängdes två kvarter av för att underlätta firandet där tusentals gick runt i regnet och firade i ett rött hav efter utdelade ”We the North” t-shirts.

Se Jonas Jerebko efter förlusten:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.