Foto: Bildbyrån

Svensken drog sig ur NBA-draften

Uppdaterad
Publicerad

Stortalangen Ludvig Håkanson blir inte den tredje svensken någonsin i NBA. Inte i år. Barcelonaspelaren drog sig ur nattens draft. ”Det kändes dumt att chansa”, säger han till Bromma tidning.

Man får bara vara med i NBA-draften en gång i livet och det är anledningen till att Håkanson valde att inte ställa upp, trots intresse från flera klubbar.

– Mitt sista år att bli draftad är 2018. Jag måste veta att jag garanterat kommer till ett bra lag och att det känns bra annars vill jag vänta. Kanske är det rätt år, kanske inte, sade han till SVT Sport för en månad sedan.

Nu har han bestämt sig.

– Det var inget lag som riktigt kunde lova att de skulle drafta mig, så då kändes det dumt att chansa. Då väntar jag i ett eller två år istället, säger han.

20-årige Håkanson har kontrakt med Barcelona dit han flyttade redan 15 år gammal. Senaste året har han varit utlånad till Sevilla.

Han håller inte med om att hans bästa chans att gå till den amerikanska ligan är just nu.

– Nej det verkligen inte nu eller aldrig. Jag kommer ju prova om ett eller två år – då är det min tur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.