Foto: Bildbyrån/SVT

SVT:s expert om Serbien: ”Basketpropaganda”

Uppdaterad
Publicerad

Serbien var storleken större och skickade ut svenskorna ur spelet om medaljerna.

– Serbien spelar nästan basketpropaganda i dag, konstaterar SVT Sports expert Elisabeth Egnell.

2015 vann Serbien EM. Deras prestation under torsdagskvällens kvartsfinal gav hemmapubliken i Belgrad liknande vibbar.

– De leds av Ana Dabovic som var turneringens mest värdefulla spelare då och gör absolut anpråk på den titeln även i år, säger Egnell efter att Dabovic stått för 19 poäng mot Sverige.

Svenskorna kunde inte sätta stopp för den serbiska offensiven. När inte heller anfallsspelet klaffade är det svårt att vinna basketmatcher.

– Precis som i tidigare matcher så har man problem med hur man kommer till skotten, säger SVT:s expert Elisabeth Egnell om Sveriges anfallspel.

”Måste ta sig igenom det tillsammans”

För svensk del är EM inte riktigt över än. På lördag väntar en placeringsmatch med en oerhört tung plats i ett OS-kval i potten.

– Att ladda om är ju det viktiga nu. Att man inte åker tillbaka till hotellet, stänger in sig  och surar ihop. Det här måste laget ta sig igenom tillsammans, säger Egnell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.