• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Talangen Elliot Cadeau stod för fyra poäng i sin debut. Foto: Bildbyrån

Talangen debuterade när Sverige förlorade mot Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Elliot Cadeau debuterade i svenska landslaget. Då stod talangen för fyra poäng när Sverige förlorade med 66–73 mot Tyskland i VM-kvalet.

– Cadeau gör en del misstag, men potentialen finns där, säger SVT Sports expert Nick Rajacic.

Med knappt fyra minuter kvar av första perioden hoppade Elliot Cadeau in och gjorde sin debut i det svenska landslaget. 18-åringen, som rankas som bästa pointguarden i sin åldersgrupp i USA, spelade totalt drygt sju minuter och stod för fyra poäng i VM-kvalmatchen.

– Han bidrar med positiv energi, är jättebra på bänken och aggressiv på planen. Det ser jättebra ut, sade förbundskaptenen Mikko Riipinen i halvtid om talangen.

”Potentialen finns där”

Sverige skapade spänning i slutet av matchen då man sänkte avståndet till sju poäng med drygt två minuter kvar. Men Tyskland höll undan och vann med 73–66.

– Cadeau gör en del misstag, men potentialen finns där. Det är viktigt att han får göra misstagen så han kan växa in och känna att han är en del av landslaget, säger SVT Sports expert Nick Rajacic.

Sveriges chans att ta sig till VM var borta redan innan fredagens match mot Tyskland. Närmast på måndag ställs de svenska basketherrarna mot Estland på hemmaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.