Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Landslagsstjärnan Ellen Nyström hyllar talangen Tilda Trygger. Foto: Bildbyrån

Talangen Tilda Trygger hyllas stort: ”Inte många spelare i världen...”

Uppdaterad
Publicerad

Luleås Tilda Trygger, som nyligen fyllde 17 år, är en av Sveriges största baskettalanger. Hon hyllas stort av sin lagkamrat, landslagsstjärnan Ellen Nyström.

– Hon är en otrolig talang, säger Nyström till SVT Sport.

17-åriga Tilda Trygger är 198 centimeter lång. Det kan hon förstås utnyttja till sin fördel på basketplanen, men det som sticker ut och gör henne till en jättetalang är att hon kan mycket mer än så.

– Som basketspelare är hon en otrolig talang. Det finns inte många spelare i världen i hennes storlek som kan göra de sakerna som hon kan göra. Speciellt i den åldern, säger Ellen Nyström.

Tilda Trygger är medveten om förväntningarna, men försöker att bortse från dem.

– Det är mycket förväntningar hela tiden och det är bara att försöka glömma när man väl är på planen. Det är det man absolut inte ska tänka på, säger hon.

Hon tror hon har sin idrottsbakgrund att tacka för att hon är mångsidig som basketspelare.

– Jag gick väldigt länge på gymnastik och det tror jag har hjälpt mig otroligt mycket. Det är därför jag kan göra flera olika saker på golvet och inte bara köra under korgen och så.

Här ser du SM-slutspelet i basket på SVT Play >>>

Guide: Så sänder vi från damernas SM-slutspel >>>

Klipp: Se hela reportaget här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.