Trots försenade säsongen: Kevin Durant kommer inte spela i år

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Durant slet sönder hälsenan under förra sommarens NBA-final.
Och trots att årets säsong har blivit kraftigt försenad på grund av coronapandemin så kommer han inte att spela alls denna säsong.
Det slår han fast i en intervju med The Undefeated.
– Min säsong är över, säger han.

Kevin Durant, som samtliga år under 2010-talet togs ut till NBA:s All-star-match, skadade hälsenan allvarligt i den femte NBA-finalen mellan Golden State Warriors och Toronto Raptors i fjol.

Sedan dess har Durant, som numera tillhör Brooklyn Nets, inte spelat en enda match. Och någon match kommer det inte bli alls denna säsong. Trots att säsongen blivit rejält försenad på grund av coronapandemin och nu kan komma att pågå ända till oktober så kommer Durant inte att spela något alls under säsongen 2019-20.

– Min säsong är över. Jag planerar inte att spela över huvud taget. När det inträffade förra sommaren så beslutade vi att jag skulle vänta till kommande säsong. Jag hade inga som helst planer på att spela den här säsongen, säger 31-åringen till The Undefeated, och förklarar att han – trots att det den 11 juni är ett år sedan han skadade sig – ännu har en bit kvar till matchform:

– Det är helt enkelt bäst för mig att vänta. Jag tror inte att jag nästa månad är redo för att spela i den sortens intensitet. Det här ger mig mer tid för att bli redo för nästa säsong och resten av min karriär.

NBA avbröts den 11 mars. Nu är planen att återuppta säsongen den 31 juli, på Disney World i Florida. Där ska 22 lag samlas och spela klart säsongen. Finalerna ska vara avgjorda senast den 12 oktober.

ARKIV: Se de grymma dunkarna i Allstar-matchen 27/2 2020

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se de grymma dunkarna i All Star-tävlingen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer