Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ludvig Håkanson om Sveriges chanser i EM-kvalet. Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN

Tunga svenska beskedet inför EM-kvalet – Ludvig Håkanson skadad

Uppdaterad
Publicerad

Han var i sitt livs form.

Men nu kommer det tunga beskedet att Ludvig Håkanson missar Sveriges kommande EM-kvalmatcher nästa vecka, som SVT sänder.

– Mitt största mål i karriären är att ta Sverige till ett EM, så det känns väldigt tråkigt, säger basketstjärnan till SVT Sport.

Sverige har två viktiga matcher i EM-kvalet nästa vecka, hemma mot Bulgarien på torsdag och borta mot Montenegro på söndag.

Men inte nog med att Simon Birgander kommer att missa matcherna, nu är det även klart att landslaget andra stora stjärna Ludvig Håkanson kommer att saknas för Sverige.

– EM är vårt stora mål och det är jättetråkigt att missa de här två matcherna, så det är tufft, säger Håkanson, som har en stukad fot, till SVT Sport.

Det gör förstås att Sveriges chanser att ta sig till EM 2025 försämras.

Hör i klippet ovan vad Håkanson tror om landslagets chanser i EM-kvalmatcherna.

”Det gör allt lite roligare”

Prognosen är att Håkanson ska kunna vara tillbaka i spel om drygt två och en halv vecka. Birgander, som till vardags också spelar med Håkanson i spanska Murcia, har en liknande skada och därför kan de köra rehab tillsammans.

– Det gör allt lite roligare. Han är en otroligt positiv kille.

Men det grämer honom att skadan kom precis när han spelade sitt livs basket.

– Det är inte en jätteallvarlig skada, utan det är sånt som händer i basket. Det är en jobbig period nu, men jag är säker på att både jag och Simon kommer att vara i full form förhoppningsvis till ett slutspel i Spanien i maj, säger han.

EM-kvalguide: TV-tider och program

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.