Adam Ramstedt med guldhatt. Foto: Bildbyrån

Två dagar efter guldet – Ramstedt till Polen

Uppdaterad
Publicerad

I förrgår blev Adam Ramstedt finalseriens mest värdefulle spelare då hans Norrköping Dolphins tog SM-guld i basket. Idag blev han klar för polska GTK Gliwice.

Adam Ramstedt, 25, gjorde en supersäsong med Norrköping och utsågs till årets försvarsspelare i ligan. För det belönas han med en utlandsflytt.

Han är nu klar för den polska ligatolvan GTK Gliwice och då har tränaren Mikko Riipinen en lycka att fylla.

– Vi försökte skriva ett längre avtal under säsongen, inte för att vi inte vill att han skulle utomlands men så viktig var Adam. Vi tänkte oss ett scenario med en utlandsklausul. Det hade varit en bra signal. Jag pratade med Adam under guldnatten att vi vill göra det här till hans hem när han kommer hem, säger han till Norrköpings Tidningar.

Ramstedt, som tidigare har spelat i Ungern, är glad över sin flytt.

– Jag mår bra efter att ha vunnit titeln i Sverige och jag hoppas kunna ta med vinnarmentaliteten hit, säger han till klubbens hemsida.

KLIPP: Norrköping tog SM-guld (29 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.