Jonas Jerebko. Foto: Bildbyrån

Jonas Jerebko kan vara på väg till rysk toppklubb

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget NBA-mästerskap för Jonas Jerebko, 32, med Golden State Warriors den gångna säsongen.

Nu kan SVT berätta att den svenska stjärnan diskuterar en flytt från Nordamerika till ryska BC Chimki.

– Det diskuteras, mer information kan komma de närmaste dagarna, säger en representant från den ryska klubben till SVT Sport.

Det var den litauiska nyhetssajten 24sek.lt som först rapporterade om att svenske basketstjärnan Jonas Jerebko kan komma att lämna NBA efter nio säsonger för att istället skriva på för den ryska toppklubben BC Chimki.

När SVT Sport når klubben bekräftar de att förhandlingar pågår med 32-åringen.

– Det diskuteras, mer information kan komma de närmaste dagarna, säger en representant från den ryska klubben till SVT Sport.

Pågår förhandlingar?

– Så kan det vara.

Nio säsonger

BC Chimki har kommit tvåa tre år i rad i United League, där klubbar från Ryssland, Vitryssland, Estland, Kazakstan, Lettland och Polen spelar.

Jonas Jerebko spelade den gångna säsongen i det som kallades för världens bästa lag, Golden State Warriors. Men det blev inget NBA-mästerskap för svensken eftersom Toronto Raptors vann finalen mot Warriors. Samtidigt gick Jerebkos ettårskontrakt ut.

Nu pekar det alltså på att han lämnar ligan efter nio säsonger.

Forwarden draftades av Detroit Pistons i andrarundan 2009 och har efter det även representerat Boston Celtics och Utah Jazz borta i NBA. I Europa har han spelat för Marbo Basket, Plannja Basket och italienska Angelico Biella.

SVT Sport har sökt Jonas Jerebko för en kommentar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.