Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lauren Jackson avslutade landslagskarriären och hyllades stort efter bronset. Foto: TT/SVT

Veteranen Lauren Jackson tog farväl med VM-brons

Uppdaterad
Publicerad

Australien tog VM-brons i basket då de besegrade Kanada med hela 95-65. Hela matchen handlade om legendaren Lauren Jackson, 41, som i sin sista landslagsmatch dominerade totalt och gjorde hela 30 poäng.

– Ett sagolikt avslut på en sagolik karriär. Jag blir nästan tårögd, det är så mäktigt, säger SVT:s expert Nick Rajacic.

Lauren Jackson, 41, fick det perfekta slutet på en stor landslagskarriär. På hemmaplan i Sydney ledde hon sitt lag till VM-brons då hon stod för sanslösa 30 poäng i storsegern.

I slutet av matchen stod hela publiken upp i Sydney Superdome och hyllade Jackson som VM-debuterade redan 1998.

– Jag ryser. Det här är mäktiga bilder. Overkliga scener, säger Rajacic.

Med sina 30 poäng blev Jackson matchens bästa poängplockare i en match som helt dominerades av australienskorna.

– Det är en överkörning i andra halvlek. De har knäckt koden och knäckt Kanada, säger Rajacic.

Lauren Jackson avslutade karriären redan 2016, men gjorde comeback tidigare i år och kan nu lägga till ytterligare en VM-medalj till den digra meritlistan.

Under bronsmatchen passerade Jackson också Diana Taurasi och blev därmed den som har gjort flest poäng i medaljmatcher på VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.