Norrköpings tog en klar seger borta mot Wetterbygden. Foto: Bildbyrån

Norrköping besegrade Wetterbygden – vann med 80-58

Uppdaterad
Publicerad

Inför matchen behövde hemmalaget helt enkelt vinna för att ha en chans på en slutspelsplats.

Men Norrköping var för bra och vann med hela 80-58.

– Vi missade mycket i början och det var svårt att ta igen det, säger Wetterbygdens Emma Johansson.

Norrköping inledde matchen med att dominera den första perioden, som man vann med 18-8. I den andra perioden drog Norrköping i väg ännu mer, man vann den perioden med hela 23-10. Bortalaget gick in till halvtidsvilan med ledningen 41-18.

– Vi låter Norrköping spela sitt spel alldeles för mycket. Vi saktar inte ner bollen och tar dumma fouls, säger Wetterbygdens Evelyn Ovner i SVT Sports sändning.

Den tredje perioden började i ett snabbt tempo och poängen avlöste varandra. Hemmalaget Wetterbygden, som hade det svårt med skyttet i den första halvleken, började äntligen att sätta sina skott. Men Norrköping svarade upp och kunde hänga med poängmässigt. Den tredje perioden slutade lika, 21-21. Och bortalaget ledde med 62-39 inför den avslutade perioden.

Den sista perioden var jämn men Wetterbygden kunde inte komma ikapp Norrköping. Slutsiffrorna blev 80-58 till bortalaget.

– Vi missade mycket i början och det var svårt att ta igen det. Många missade sina skott och det blev en stor ledning för dem i början, säger Wetterbygdens Emma Johansson i SVT Sports sändning.

– Vi tar med oss den bra starten som vi fick, vi vill fortsätta spela så, spela snabbt, säger Norrköpings Rakel Gyberg i SVT Sports sändning.

Poängbäst blev Norrköpings Camille Zimmerman med sina 20 poäng.

ARKIV: Uppsala tog viktig seger – besegrade Södertälje (22 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.