Amanda Zahui har pratat med SVT inför den amerikanska basketpremiären Foto: TT Nyhetsbyrån

Zahui: ”Ser fram emot att smälla alla på käften”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen är Amanda Zahui tillbaka i WNBA och den svenska storstjärnan tänker ta för sig.

– Jag ser fram emot att smälla alla på käften lite snabbt och få tillbaka den där New York-respekten, säger Amanda Zahui till SVT Sport.

Amanda Zahui är tillbaka i New York Liberty och i WNBA-premiären väntar kanske tuffast möjliga motstånd i form av Seattle Storm.

Liberty har ett mycket ungt lag på pappret och kommer att slå ur underläge mot Seattle som har har världsstjärnor som Breanna Stewart och Natasha Howard.

– Vi kommer verkligen att vara underdogs och jag ser fram emot att smälla alla på käften lite snabbt. Få tillbaka den där New York-respekten och vinna matcher, säger Zahui till SVT Sport.

Fått ledarroll

Zahui har klart för sig vad hon och laget vill med den kommande säsongen.

– Jag har fått en mycket större ledarroll. Det är något nytt, så jag vill bygga på det men ändå vara mig själv hela tiden. Sedan vill jag bara bli en stabil spelare. Tidigare har jag haft jättebra matcher och sedan har jag gått ner, så mitt mål är att vara så jämn som möjligt och leda mitt lag till vinster.

Vad kan man förvänta sig av Liberty i år?

– Vi är bättre än vad vi varit de senaste två åren, så slutspel är definitivt på kartan. Vi går in med en ödmjuk inställning eftersom vi är så pass unga, men samtidigt är vi orädda.

Saknar gifflar

WNBA-lag är på grund av corona-pandemin isolerade i en bubbla och årets säsong kommer att spelas bakom stängda dörrar. Då tror Zahui att trashtalket kommer kosta extra mycket.

– Man hör allting, verkligen allting. Så jag tror att det kommer bli en massa tekniska fouls i början. Folk kommer få betala lite pengar för att de snackar för mycket skit.

Vad saknar du mest där inne i bubblan?

– Alltså jag saknar att äta gifflar. Jag var hemma i Sverige rätt länge så nu saknar jag att äta gifflar extra mycket. Men jag bad mamma att skicka några i går, haha.

Uppkast i premiärmatchen mot Seattle är 18.00 svensk tid.

KLIPP: Amanda Zahui i tårar efter polisbrutaliteten (08 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.