Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Åhman/Hellvigs magiska avslutning Foto: Viaplay

Åhman/Hellvigs succé – vann världstourfinalen mot rivalerna

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig har tagit en ny stor seger. De vann världstourfinalen efter att ha besegrat de norska världsettorna Anders Mol och Christian Sörum i finalen.

– Den här vinsten betyder jättemycket för oss och vi är verkligen stolta, säger Hellvig till SVT Sport.

Se det otroliga avgörandet i spelaren ovan.

I gruppspelet på världstourfinalen fick svenskarna stryk av sina norska rivaler, men bägge lagen tog sig hela vägen till final.

Väl där var Åhman/Hellvig bättre och vann i två raka set (21-16, 21-17). Det riktigt imponerande var när de låg under i slutet av det andra setet och vann de sex avslutande bollarna.

Svenskarna firade rejält efter segern.

– Säsongen har gått mycket bättre än vi nånsin kunde trott och att få avsluta med den här guldmedaljen känns fantastiskt. Det är ju bara de 10 bästa lagen från året som var med och att vinna den här, är en av våra största prestationer, säger Jonatan Hellvig till SVT.

Segern i Doha var deras fjärde på världstouren den här säsongen.

Tidigare på dagen var svenskarna illa ute. Men semifinalen mot qatariska hemmaparet Cherif Younousse/Ahmed Tijan vändes till seger efter att Åhman och Hellvig förlorat första set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.