Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonatan Hellvig skadade sig efter en krock med David Åhman. Foto: Viaplay

Hellvig och Åhman missar minst en tävling

Uppdaterad
Publicerad

Oturen var framme i kvartsfinalen på världstouren i Ostrava i lördags – en kollision vid en servemottagning med spelpartner David Åhman.

Jonatan Hellvig skadade sig i handen såpass att man tvingades ge upp.

I dag kom första prognosen på skadan – en mindre spricka i handen.

– Det är en mindre spricka men man kan inte se tydligt så Jonatan ska till en handspecialist på torsdag och göra en  datortomografi, säger coachen Rasmus Jonsson till SVT Sport.

Klart är redan nu att paret missar tävlingen i Lettland nästa vecka. Hur det blir med elite-16-tävlingen i Gstad om en månad återstår att se, berättar Jonsson.

Oavsett vad datortomografin visar så är det symptomen som avgör när Hellvig kan börja träna igen.  Man går på smärtan helt enkelt när man väljer att böra spela med boll.

Ifjol drabbades Hellvig av en liknande händelse, också då efter en kollision med Åhman, där han skadade handen inför VM. Då tog det sex veckor innan han kunde börja träna med boll igen och två månader innan han kunde spela match. Det positiva den här gången är att sprickan är betydligt mindre. Men den är på exakt samma ställe.

– Läkaren sa att det var osannolikt alltså... att sprickan är på millimetern på samma ställe. Och då vet vi att skadan från ifjol verkligen hade läkt, säger Jonsson.

Jonatan Hellvig och David Åhman är på god väg att kvalificera sig till OS-spel 2024. Paret är tvåa på OS-rankinglistan där det finns 12 platser att kämpa om till Paris.

REPORTAGE : SVT träffade beachduon på Teneriffa (12/3):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Simon Linnerhed

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.