Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonatan Hellvig och David Åhman under EM i Munchen 2022. Foto: TT

Efter skadan: beachvolleyboll-duon vinnare i Tylösand

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåorna David Åhman och Jonatan Hellvig gjorde comeback i sanden under årets upplaga av King of the Court. Duon har inte tävlat sedan Hellvigs skada, men tog en klar seger i Tylösand.

– Det känns helt grymt. Det var superkul att spela idag, säger David Åhman till Volleykanalen.

David Åhman och Jonatan Hellvig har inte tävlat sedan Hellvig ådrog sig en handskada i juni. Nu är Hellvigs skada läkt och duon har kunnat träna i ett par veckor. 21-åringarna gjorde comeback på King of the Court i Tylösand, där de var stora favoriter. Konceptet innebär att flera lag deltar i samma match, där lagen tävlar om att samla ihop så många poäng som möjligt.

Åhman och Hellvig motsvarade de högt ställd förväntningarna och vann King of the Court efter 15 poäng i sista omgången. Det är andra året i rad duon vinner turneringen.

– Det känns helt grymt. Det var superkul att spela idag. Mycket folk, fint väder, fantastisk stämning, säger David Åhman till Volleykanalen efter vinsten.

”Något helt annat”

Trots att det var ett tag sedan Jonatan Hellvig tävlade känns toppformen inte långt borta.

– Jag tror jag är ganska nära. Vi har ändå tränat på bra och det känns som jag kommit in snabbt i spelet igen, säger Jonatan Hellvig.

Svenskduon spelar beachvolley-EM i Wien den 2-6 augusti där de är regerande mästare. Mästerskapet sänds i SVT.

På damsidan tog David Åhmans syster Fanny Åhman hem segern tillsammans med Isabelle Reffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.