Jonatan Hellvig och David Åhman, arkivbild. Foto: FIVB

Slutspelat för 19-åriga talangerna i storturneringen

Uppdaterad
Publicerad

David Åhman och Jonatan Hellvig var nöjda med att bara ta sig till den fyrstjärniga turneringen i Doha.

Väl där spelade duon bra, men åkte ur i andrarundan mot brasilianska laget med Evandro och Guto med 1-2 i set (21-18, 13-21, 14-16).

David Åhman och Jonatan Hellvig hade en bra dag i Doha. Först besegrades kanadensarna Saxton och O'Gorman med 2-0 i set (21-15, 21-15) för att gå vidare från gruppspelet.

Och i förstarundan kom det ännu en 2-0 seger för svenskarna när de vann över Ermacora och Pristauz, Österrike, med 21-19, 21-14.

I den andra rundan tog det emellertid stopp. Efter att ha vunnit ett jämnt första set med 21-18 var de aldrig nära att vinna det andra som Evandro och Guto vann med klara 21-13.

I tredje blev det riktigt tajt igen och det skulle avgöras sent. 16-14 blev det till det brasilianska laget efter att Jonatan Hellvigs sista boll gått lite för långt och hamnat på fel sida linjen.

Det blev därmed en delad niondeplats för Åhman och Hellvig i världsturneringen där de flesta av världseliten var med.

– Det är en helt fantastisk bedrift, långt över alla förväntningar, att David och Jonatan som bara är 19 år presterar så här bra mot den absoluta världseliten i sin första huvudturnering på den här nivån, säger Simon Dahl, landslagschef och internationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.