David Åhman och Jonatan Hellvig. Foto: Bildbyrån

Svenska talangernas skräll – trea på världstouren

Uppdaterad
Publicerad

Efter bronsmatchen kan de svenska stortalangerna David Åhman och Jonatan Hellvig titulera sig som tredje bäst på världstourtävlingen i Qatar.

Svenskarna vann med 2-1 i set i bronsmatchen mot det omanska paret Nouh och Mazin (22-24, 21-12, 18-16).

– Skönt att få avsluta med en seger och medalj, även om det inte var vackert, säger förbundskapten Rasmus Jonsson till SVT Sport.

David Åhman och Jonatan Hellvig tog i dag sin främsta skalp någonsin när de blev trea på världstouren i beachvolleyboll i Doha, Qatar.

Talangerna ställdes mot det omanska paret Nouh och Mazin i bronsmatchen och vann till slut med 2-1 i set (22-24, 21-12, 18-16).

– Det här betyder jättemycket. Bronset är en boost för självförtroendet och motivationen. Det är ett bevis på att vi kan och ska vara med och fajtas om medaljer på enstjärniga världstourtävlingar framöver och att vi ska kunna gå långt även i tvåstjärniga”, säger Åhman och Hellvig i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.