Åhman och Hellvig vinner titeln i Dubai

Uppdaterad
Publicerad

David Åhman och Jonatan Hellvig vann idag sin tredje titel på världstouren när de överlägset vann finalen mot argentinska brödraparet Nicolás och Tomas Capogrosso med 21-17,21-12.

– Det känns fantastiskt att komma hit och lyckas vinna. Det har varit en sådan värme men vi fixade det, sa en nöjd David Åhman i segerintervjun.

– Det är riktigt starkt att vinna sex raka matcher och det ger oss viktiga rankingpoäng inför OS-kvalet, som börjar i januari, säger coachen Rasmus Jonsson till SVT Sport.

Det var ganska jämnt en lång bit in i första set men sedan tog svenskarna över.

– Vi  hade bra servepress och de gjorde en del misstag när de inte kom till så bra lägen. Och David hade riktigt bra andrabollar i anfallet, säger Hellvig till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

I andra set var det Sverige för hela slanten och siffrorna skrevs till hela 21-12.

– Vi spelade ett bra anfallsspel och gör ganska få misstag och lyckas trötta ut dem bra, säger Åhman till SVT Sport.

– Vi fick slita lite mer för att vinna vårt servemottagningsanfall än tidigare i turneringen. Men anfallet på andrabollen funkade bra och avlastade mycket. I andra set så får vi bra grepp på den äldre Capogrosso-brodern och det gör att vi vinner andra set stort, säger Jonsson.

Slog Schweiz överlägset också

Svenskarna visade redan i morse klass när de utklassade det schweiziska paret Heidrich/Dillier i semifinalen.

De vann med 21-15,21-12, vilket är stora siffror i dessa sammanhang. Schweizarna såg håglösa ut när de inte hittade några motmedel mot svenskarnas effektiva spel.

På Maldiverna för två veckor sedan blev Åhman och Hellvig trea. Nu fick de klättra upp två steg på pallen.

Åhman och Hellvig vann en tävling på världstouren på den lägsta nivån redan 2020 i Montpelier i Frankrike. Sedan kom den första segern som seniorer på en högre nivå i maj när de vann i Turkiet i maj. I augusti vann de sensationellt EM-guldet i München.

Tävlingen i Dubai är en så kallad Beach Pro Tour Challenge, vilket är den näst högsta nivån.  Sverige var förstaseedat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.