Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Jonatan Hellvig och David Åhman säkrade sin plats i VM-semifinal. Foto: Volleyball World / BILDBYRÅN

David Åhman och Jonatan Hellvig till semifinal i beachvolley-VM efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Svenskduon David Åhman och Jonatan Hellvig är klara för semifinal i VM i beachvolleyboll efter en rysare mot nederländarna Stefan Boermans och Yorick de Groot.

– Det känns otroligt skönt att vi kunde vinna till slut, säger Hellvig till TT.

De svenska regerande Europamästarna vann med 2–1 i set efter att ha missat en matchboll i mittenakten.

Matchen blev en jämn historia rakt igenom. Första set blev en utdragen nagelbitare som svenskarna till sist kunde bärga med siffrorna 32–30.

Även andra set blev en jämn kamp, som den nederländska duon lyckades kamma hem med 24–22 trots svensk matchboll.

– Det är klart man blir väldigt besviken när man missar en sån chans, men de lyckades med en väldigt bra räddning och det var bra gjort av dem helt enkelt. Vi försökte tagga om och komma igen, säger David Åhman.

Men den som trodde att Åhman och Hellvig tappat stingen till följd av den missade möjligheten fick fel.

Polskt motstånd väntar i semi

När det blev dags att knyta ihop säcken visade EM-guldmedaljörerna nämligen på kyla när man säkrade biljetten till semifinalen efter att ha vunnit det avgörande setet med 15–12.

– Vi lyckades få en liten ledning tidigt i tredje som vi kan hålla till slutet, oerhört skönt att vi lyckades ta hem det till sist, säger Åhman.

Nu väntar Michal Bryl och Bartosz Losiak från Polen där en finalplats ligger i potten.

– Det ett riktigt bra lag som slagit ut både Tyskland och USA, de verkar vara i bra form och jag tror det kommer bli en väldigt tuff match. Men vi har slagit dem en gång tidigare, så vi har absolut en chans om vi kan spela bra, säger Jonatan Hellvig.

Semifinalen spelas natten till söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.