Blixt i bra slagläge inför söndagen

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Blixts glödheta putter gjorde på nytt underverk på Augusta Nationals såphala greener i dag när värmlänningen gick runt på 71 slag. Svensken är på -4 ett slag efter ledarduon, Bubba Watson och Jordan Spieth.

–Det känns rätt bra faktiskt, sa en nöjd Blixt till SVT Sport efteråt.

Svensken erkänner att han inte kunde njuta av situationen i dag lika mycket soom de tidigare dagarna.

US Masters

–Jag njöt inte lika mycket som de första två dagarna. Nu gäller det att skaffa sig ett bra läge.

På dagens varv reste han sig efter två vattenbesök på ett imponerande sätt.  Han gjorde två birdies på de nästkommade hålen 15 och 16.

-Alla kommer göra misstag här, man få ta det med en axelryckning. Hoppas att jag kan sätta några puttar och vara med på sista nio imorgon, säger Blixt.

Och svensken har inga problem med att ladda för söndagen.

– Min familj är här, så vi kommer att ha en bra middag och snacka skit.  De får mig att koppla av, man får ett skönt lugn mellan ronderna. Det är bra jävelskap i huset. Imorrn laddar jag som jag brukar

Och målet imorgon är...?

– Det vet du..., säger Blixt till SVT med ett leende.

För SVT berättade pappa hans-Ove om hur de alla laddat med att följa Färjestad i SM-slutspelet. Dagens gröna handske i kombination med den lila tröjan var ett tydligt statement från Jonas, som är en hockeyälskare.

Ett getingbo

Söndagen kommer att bli oerhört spännande på Augusta och det beror inte bara på att vi har en svenk som är med och fajtar i toppen. Det är oerhört jämnt.  Alla 13 spelare som är under par har bra chanser att vinna.  Det går inte ens att räkna ut fjolårsmästaren Adam Scott på en 16:e plats med ett över par. Så mycket kan hända en söndag på Augusta.

Hur mycket det kan svänga fick vi se under lördagens spel där nämda Scott tappade initiativet och John Senden föll tillbaka men där även Jimenez gjorde ett jätteskutt med sin 66:a.

Bubba Watson var ett tag i fem slags ledning men väl i klubbhuset var han ytterst nära att släppa ledningen ifrån sig när han med nöd och näppe satte sin parputt.  2012 års mäsater delar ledningen på fem under par med 20-åringen Jordan Spieth, som kan bli yngste vinnaren någonsin imorgon.

När Tiger Woods vann 1997 var han 21 år.

-Redan från start var jag lite för uppumpad idag. Det handlar om att kontrollera nerverna och vara så tålmodig som möjligt, sa Spieth om dagen och säkert med en tanke på morgondagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

US Masters

Mer i ämnet