Truls Möregårdh tog VM-silver i bordtennis-VM för juniorer. Foto: Bernard Mikulic

15-åriga Möregårdh nära ny sensation

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh, 15-åringen som blev JVM-tvåa i december, var ikväll bara två poäng från seger i världstourtävlingens herrsingel i Budapest. Truls, som är rankad åtta på juniorernas världsranking, förlorade i avgörande set mot dansken Jonathan Groth, rankad 36:a på seniorernas världsranking.

– Truls gjorde en riktig bra match och kunde lika väl vunnit, säger coachen Peter Sartz till SVT Sport.

Truls Möregårdh hade en 2-1 i set i matchen och dessutom 8-6 i det fjärde setet som den vänsterhänte dansken sedan vann.

– Truls spelar bättre och bättre mot vänsterhänta spelare och det kom fler chanser för honom i matchen, berättar Peter Sartz.

Truls hade senare också en 3-2-ledning i set och 3-0 i det sjätte setet när dansken tog en timeout.

Den hjälpte och det blev ett avgörande set. I det sista setet hade Möregårdh egen serve vid ställlningen 9-9 men förlorade till slut med 11-9.

– Truls har gjort en fantastisk insats här i Budapest. Semifinalplatsen i U21-turneringen gör att han avancerar på världsrankingen, säger Peter Sartz.

En enda svensk är kvar i herrsingeln och det är Kristian Karlsson som spelar i andra omgången i morgon.

Tillsammans med Mattias Karlsson spelar han också kvartsfinal i dubbel. På damsidan är Mathilda Ekholm och ungerskan Pota också klara för kvartsfinal i dubbel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.