Talangparet brände tre matchbollar i dubbeln

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh, 19, i par med Anton Källberg, 24, brände tre matchbollar mot ett par från Hongkong i VM:s åttondelsfinal i Houston, USA.

– Det en stor besvikelse att vi inte kan förvalta vår stora ledning och tre matchbollar i skiljesetet och det är otroligt tråkigt att det tog slut på det här sättet, sade Källberg till det svenska bordtennisförbundet.

Det såg bra ut när det svenska paret stormade fram till 6-0 i femte och avgörande set och sedan hade tre matchbollar vid 10-7 men det asiatiska paret Wong Chun Ting/Ho Kwan Kit vann fem raka bollar och setet med 12-10 efter något passivt svenskt spel.

Möregårdh kvar i singeln

När Möregårdh inte kunde kontrollera en avig boll slagen långt ut på kanten var matchen över, ett snopet slut för svenskarna som såg ut att ha vänt matchen.

Wong/Ho vann med 11-5,8-11,14-12,9-11,12-10.

Möregårdh är kvar i singel och spelar sin åttondelsfinal sent i kväll mot sydkoreanen Lim Jonghoon.

Vid 20.00 spelar Kristian Karlsson och Mattias Falck sin åttondel i dubbel mot det sydkoreanska paret An Jaehyun/Cho Daeseong.

KLIPP: Konstslaget bakom ryggen (4 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.