Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh och Stina Källberg. Foto: Bildbyrån

Truls Möregårdhs medaljdröm krossad

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid försvann Truls Möregårdh ur singeln redan i den tredje omgången. I kväll försvann sista chansen för Eslöv-spelaren att ta medalj vid VM i Durban. I par med Stina Källberg förlorade han kvartsfinalen i mixed mot ett par från Hongkong.

11-4, 11-8, 11-7 var siffrorna till paret Wong Chun och Doo Hoi Kem i en ensidig match där det svenska paret inte alls räckte till. Vid vinst hade minst ett brons varit säkrat eftersom det inte spelas bronsmatcher utan två medaljer av den valören delas ut.

– Jag tycker att Stina spelade riktigt bra stundtals medan Truls inte riktigt var där han brukar vara, säger Viaplays expert Jan-Ove Waldner efter att Källberg dragit en backhand i nät på matchbollen.

Vid underläge 3-4 i det tredje setet tog coachen Tobias Bergman en timeout.

Karlsson/Falck enda svenskar kvar i VM

– De har inte gjort några misstag och är bra pålästa, säger Waldner om hongkongparet som tävlar under egen flagga men formellt tillhör Kina.

I morgon torsdag ska de regerande världsmästarna Kristian Karlsson och Mattias Falck spela kvartsfinal i dubbel mot det sydkoreanska paret Lee Sang Su/Cho Daeseong klockan 15.00.

Det är de enda kvarvarande svenska spelarna i mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.