Anton Källberg och Kristian Karlsson. Foto: Bildbyrån

OS-duon säkrade mästartrippel

Uppdaterad
Publicerad

Cupmästare.

Champions League-mästare.

Och nu tysk ligamästare.

Anton Källberg och Kristian Karlsson säkrade i dag en imponerande trippel.

I finalen av tyska Bundesliga vann svenska landslagsduons Borussia Düsseldorf med 3–1 mot Saarbrücken. Och Anton Källberg, som är uttagen till såväl singel- som lagspel i OS, blev stor matchvinnare.

Efter att Kristian Karlsson, laguttagen till Tokyo, förlorat öppningsmatchen mot slovenen Darko Jorgic (27:a i världen) med 4–11 i femte och avgörande set, kvitterade Källberg till 1–1 i matcher genom att besegra Patrick Franziska (16 i världen) med 3–1 i set.

Sedan ordnade svenskarnas lagkamrat Timo Boll, tysk pingisikon och sjufaldig Europamästare, ledning för Düsseldorf. 40-åringen besegrade vänsterhänte Shang Kun – 3–1 i set även i denna match.

Källberg gavs då chansen att serva hem ligaguldet – och tog den. Mot Jorgic vann han de två första seten komfortabelt, slovenen reducerade via 12–10. Källberg opåverkad av det – och avgjorde genom att vinna ett lika jämnt set.

Trippel

3–1 till Düsseldorf som knep sin 31:a ligatitel.

– Jag var lite nervös i dag, och jag är nöjd att jag kunde ha en avgörande roll i vår framgång, säger 23-årige Anton Källberg till klubbens hemsida.

Källberg och Karlsson, och deras Düsseldorf, tog en mästartrippel den här säsongen. De vann tyska cupen efter finalvinst mot Ochsenhausen, och precis som i ligan besegrade de Saarbrücken i Champions League-finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.