Linda Bergström. Foto: Bildbyrån

Kross av Bergström – klar för EM-kvart

Uppdaterad
Publicerad

Succén fortsätter.

Linda Bergström krossade motståndet när hon gick vidare till kvartsfinal på bordtennis-EM.

Linda Bergströms mest framgångsrika mästerskap hittills blir ännu bättre. I åttondelsfinalen i EM i polska huvudstaden Warszawa vann den svenska defensivspelaren med 4–0 i set mot Barbora Balazova.

Och för andra slutspelsmatchen i rad står OS-uttagna svenskan, 81:a i världen, för en övertygande vinst mot en högre rankad. Slovakiskan Balazova är 54:a på världsrankningen, och Bernadette Szocs – som hon besegrade i går med 4–1 i set – är 27:a i världen.

– Jag tror det kan vara den högst rankade spelaren jag slagit. Det är en av mina bästa matcher i karriären, sade Linda Bergström på midsommarafton.

Kvart i kväll

Däremot blev Stina Källberg utslagen i åttondel, mot rumänskan Elisabeta Samara – Europamästare 2015 – förlorade hon med 2–4 i set.

I kvartsfinalen väntar Xiaona Shan för Bergström. Tyskan som svenskan Li Fen besegrade i EM-finalen 2013. Kvarten avgörs klockan 17.30 i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.