Truls Möregårdh får inte följa med Mattias Falck till OS i Tokyo. Foto: Bildbyrån

Bordtennislaget till OS spikat – talangen petas

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Jörgen Persson valde att gå på rutin då han tog ut spelare till sommarens OS i Tokyo. Talangen Truls Möregårdh, 19, får inte åka med.

Jörgen Persson har tagit ut Anton Källberg som komplement till världsåttan och redan klara OS-spelaren Mattias Falck i singel.

I lagtävlingen får Falck och Källberg sällskap av Kristian Karlsson och Jon Persson är reserv på plats.

– Övriga spelare i herrtruppen, Truls Möregårdh och Elias Ranefur, får koncentrera sig på att konkurrera om en plats till kommande mästerskap. Båda dessa har framtiden för sig och är på väg uppåt, säger Persson i ett pressmeddelande.

Linda Bergström tar den svenska platsen i singel i damturneringen. Stina Källberg, som föll knappt i det europeiska OS-kvalet tidigare under våren, åker med till Tokyo som sparring åt Linda Bergström.

– Det råder ingen tvekan om att vi ställer ett starkt och konkurrenskraftigt landslag i OS-hagen denna sommar. Med rätt lottning och en smula flyt så har herrlaget en god medaljchans och det ska även bli spännande att följa våra singelspelare som alla tre inger stor respekt. Ser man till helheten med framförallt Truls Möregårdh på väg tillbaka efter skador så blir OS i Paris 2024 bara mer och mer intressant, säger bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.