Linda Bergström vann sin premiärmatch i fyra raka set. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Bra start för damerna i bordtennis-VM

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna ville inte vara sämre än herrarna i den första omgången av bordtennis-VM i Houston, USA. Både Linda Bergström och Stina Källberg vann sina första matcher utan att behöva anstränga sig mer än nödvändigt.

– Jag fick en bra start och det blev inte mycket till spel. För min del gällde det mest att hålla fokus, säger Linda Bergström.

Det gjorde hon så bra att hon behändigt gick fram till 8–0 i fjärde set mot argentinskan Camila Arguelles och då var matchen i praktiken över. Linda Bergström vann med siffrorna 11–5, 11–3, 11–7, 11–1, natten till onsdag svensk tid,

Stina Källberg mötte en betydligt bättre spelare, Özge Yilmz, Turkiet, men det var aldrig någon fara, även om turkiskan bjöds på ett set.

– Vi har mötts flera gånger och jag har bara förlorat vid ett tillfälle. Jag är nöjd med min forehand och tyckte jag fajtade ner henne, sade Stina Källberg.

Stina Källbergs seger i den första omgången skrevs 11–6, 11–4, 11–4, 10–12, 11–9.

De svenska herrspelarna Anton Källberg, Truls Möregårdh och Kristian Karlsson vann även de sina första singelmatcher i mästerskapet tidigare under dagen.

MER BORDTENNIS: Se konstslaget bakom ryggen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.