16-årige Truls Möregårdh är uttagen till EM.

Efter VM-succén – Möregårdh uttagen till EM

Publicerad

De svenska trupperna till bordtennis-EM i spanska Alicante är nu spikat. Åtta spelare skickas till mästerskapet, som avgörs 18-23 september.

I herrtruppen återfinns talangen Truls Möregårdh, 16, som bland annat var med i det svenska herrlag som tog brons i lag-VM i Sverige i våras.

”Truls Möregårdh levererar hela tiden fina resultat och har en väldigt fin utvecklingskurva. Truls är bara förstaårsjunior men hotar redan som seniorspelare och har slagit flera bra spelare internationellt, han har förtjänat sin plats i laget på spelstyrka och är inte bara med för att se och lära”, säger herrarnas förbundskapten Peter Blomquist i ett pressmeddelande.

På damsidan tar en annan ung talang plats: Stina Källberg, som tog brons på ungdoms-EM tidigare i somras.

Målsättningen inför mästerskapet är också ambitiöst.

”Som helhet så reser vi till Alicante med rimlig medaljchans i alla fem klasserna och visst har vi bra medvind i svensk bordtennis just nu efter lagframgångarna vid hemma-VM i våras. Jag kan tycka att tre medaljer känns som en rimlig målsättning den här gången”, säger sportchef Mikael Andersson.

Hela truppen

Visa

Damer:

Matilda Ekholm
Linda Bergström
Li Fen
Stina Källberg

Herrar:

Kristian Karlsson
Mattias Falck
Jon Persson
Truls Möregårdh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer