Matilda Ekholm Foto: Bildbyrån

Ekholm vann rysaren – vidare i bordtennis-EM

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Ekholms 16-delsfinal mot den tio år yngre Stephanie Loeuillette blev en rysare. Fransyskan hade chansen att avgöra matchen i femte set – då vägde svenskans erfarenhet och mästerskapsrutin tyngst. Ekholm vann tre raka set och är därmed klar för åttondelsfinal i EM i spanska Alicante.

Matilda Ekholm, 36, var länge illa ute i 16-delsfinalen. Hon vann förvisso första set med 11-9, men den 26-åriga fransyskan svarade med att vinna följande tre set med 12-10 och hade chansen att avsluta matchen i femte set.

Då vände allt för Ekholm. Hon vann femte set med 12-10, följde upp med 11-7 och 11-6 och vann med totalt 4-3 i set. Lättnaden och glädjen gick inte att ta miste på – Ekholm brast ut i ett högljutt jubel när matchen var över.

Segern innebar att Ekholm två gånger om lyckades besegra fransyskan Loeuillette, som var del av det dubbellag som Ekholm, tillsammans med ungerskan Georgina Pota, besegrat i dubbelåttondelsfinal tidigare under dagen.

I åttondelsfinalen på lördag väntar nu tyskan Ying Han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.